Greta vom Altdeutschen Eck

Greetje is een zwart/bruine teef, geboren op 19 maart 2017 in Duitsland.

Haar ouders zijn Sweet Mary vom Altdeutschen Eck en Mexx vom Hof Grebe.

HD A, ED Vrij, DM Vrij, Dwerggroei Vrij, MDR1 vrij en DNA is vastgelegd.

Greetje is een geweldige, lieve, maar ook pittige hond.
In de puppy tijd heb ik wel eens gedacht "wat moet dit worden" ? Alles wat niet mocht, werd uit den treure toch gedaan en ze keek je dan met die fanatieke oogjes aan van "durf er eens wat van te zeggen" ! Armen, handen en andere lichaamsdelen waren niet veilig, puppekind dacht dat ze al aan het pakwerk moest.
Gelukkig is het allemaal goed gekomen!

In de roedel voert ze de boventoon. Stokken, balletjes, speeltjes......alles is voor haar! Simon wordt regelmatig aan zijn haren door de tuin of het bos gesleurd, helaas laat hij het allemaal toe. Ik zou willen dat hij haar eens op haar nummer zou zetten maar blijkbaar is hij daar toch te lief voor.


Ik kan wel goed merken dat Greetje in een roedel is groot gebracht. Zo lang ze met de andere honden samen is, is ze zelfstandig, groots, zeker, stapt op iedere hond af........echt het mannetje uhhh vrouwtje.

Zodra ik alleen met haar het bos in ga, zeker na het overlijden van haar grote vriend Nik, is ze onzeker en vermijdt het liefst andere honden. Een mooie uitdaging, ik blijf er aan werken om haar wat dat betreft wat zekerder te krijgen.

Verder is ze een enorme waterrat, sproeiers, zwembad, meertjes, water/modderplassen ....alles met water is fantastisch!
En een enorme buitenhond. Het liefst is ze de hele dag buiten. Je hoeft binnen maar aanstalten te maken om op te staan en mevrouw staat al bij de achterdeur om naar buiten te gaan.Met Greetje heb ik puppy- en basis cursus gedaan waarna ik VZH met haar wilde gaan trainen. Greetje vindt het trainen echter helemaal niets en ben ik dus gestopt. Ze moet er zelf namelijk ook wel plezier in hebben.

Greetje heeft inmiddels op 5 maart 2020 een nestje gekregen van Simon.
Op 12 maart 2021 is Greetje gesteriliseerd.